ГЛОБАЛЬНІ ТЕНДЕНЦІЇ МІЖРЕГІОНАЛЬНОЇ ВЗАЄМОДІЇ: ДОСВІД ЧЕРКАСЬКОГО РЕГІОНУ - Ткаченко Юлія Володимирівнa; Ковальчук, Яніна Олександрівна; Кулик, Юлія Сергіївна (Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки, 2017)
В статті розглянуто розвиток міжрегіональної взаємодії, економічної та культурної співпраці між громадою Черкаського регіону та містами інших держав. Розглянуто проекти та програм, які успішно реалізуються в Черкаському регіоні. Досліджено тісну співпрацю з іншими пріоритетними регіонами України. Тісна взаємодія «регіон-регіон» являється не лише в розвитку двостороннього торговельно-економічного співробітництва, а й в налагодженні всебічних зв’язків у сфері інновацій, туризму, освіти та культури. Проведено аналіз показників зовнішньої торгівлі Черкаської області, пілотних регіонів Програми USAID ЛЕВ та України. Проведено дослідження географічної та товарної структури експорту та імпорту регіону. Визначено основні перешкоди виходу на нові зовнішні ринки для Черкаського регіону. Визначено перспективи подальших досліджень.