КЛАСИФІКАЦІЯ РИНКІВ ФІНАНСОВИХ ПОСЛУГ - Дубина, Максим Вікторович (Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки, 2016)
У межах статті ринок фінансових послуг розглянуто як цілісний об’єкт дослідження і, з урахуванням цього, запропоновано класифікацію його видів. Зазначено, що у більшості наукових праць увага вчених відводиться дослідженню сегментної структури ринку фінансових послуг, що не є його класифікацією. З урахуванням цього у статті ідентифіковано основні класифікуючі ознаки, за якими у подальшому виділено типи окресленого ринку, а саме: відповідно до законодавства; за способом розвитку; за рівнем регулювання; за масштабом; за характером функціонування; за рівнем інтеграції у світову економіку; за рівнем розвитку; за рівнем свободи діяльності. Обґрунтовано їх сутність.