Вдосконалення системи управління водними ресурсами - Бондаренко, Валерій Михайлович (Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки, 2018)
У статті висвітлено питання водних ресурсів, які наявні на території Вінницької області. Розкрито стан водних ресурсів, який визначається компонентами природного середовища та господарською діяльністю. Вказано, що основні водні ресурси зосереджені у водних об’єктах (річках і водоймах) і підземних водах, а також зроблено аналіз їх використання по галузях економіки. Виокремлено, що на території області експлуатуються очисні каналізаційні споруди біологічного та механічного типу очищення. Окремо виділено використання підземних і поверхневих вод у сільському та рибному господарствах області, які відіграють важливу роль у водному господарстві Вінниччини і є найбільш надійним джерелом доброякісної питної води. Також висвітлено ресурси підземних вод по басейнах основних річок та їх використання. Наведено відомості про ресурси підземних вод області та їх використання по адміністративних районах, а також зроблено аналіз про стан водопостачання і каналізації сільських населених пунктів області.