ГАРМОНІЗАЦІЯ СИСТЕМИ ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ДЛЯ АГРАРНОГО СЕКТОРУ УКРАЇНИ В КОНТЕКСТІ ЛОКАЛІЗАЦІЇ КРИЗОВИХ ВИКЛИКІВ ТА ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СТАЛОГО СІЛЬСЬКОГО РОЗВИТКУ - Петруха, Сергій Валерійович (Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки, 2018)
Стаття присвячена аналізу викликів, що постали перед вітчизняним аграрним сектором еко- номіки у зв’язку із підписанням Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Розкрито проблеми, пов’язані з реалізацією ключових положень закону України з харчової безпеки в частині імплемента- ції європейських інструментів безпечності, що базуються на підходах і принципах НАССР, з урахуванням продуктової спеціалізації та розмірів потужностей операторів продовольчого ринку, зокрема підприємств харчової промисловості та господарств первинного виробництва. Проаналізовано загрози і ризики виникнення та загострення аграрної кризи, а також гальмування сільського розвитку, зокрема в умовах зволікання зі строками реалізації нормативних вимог. Розроблено конкретні пропозиції, практична реалізація яких дозволить унеможливити вплив окремих чинників, що спонукають до інерціювання аграрної кризи в умовах інтеграції національної економіки до внутрішнього ринку ЄС, та протистояти глобальним кризовим викликам.