АНТИКРИЗОВЕ УПРАВЛІННЯ ІНВЕСТИЦІЙНИМ ПОТЕНЦІАЛОМ ПІДПРИЄМНИЦЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ - Білик, Вікторія Вікторівна (Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки, 2018)
У статті проаналізовано сутність інвестиційного потенціалу з позицій інвестиційної привабливості та інвестиційних можливостей підприємницької діяльності. Автором розмежовано ці поняття з метою формування ефективної системи управління інвестиційним потенціалом підприємства в кризових умовах його діяльності. В ході дослідження обґрунтовано та доведено потребу в формуванні інвестиційної привабливості підприємства як елементу антикризового управління. Окрім того, автором запропоновано базовий алгоритм встановлення рівня інвестиційного потенціалу підприємницької діяльності з метою вдосконалення механізму антикризового управління. В статті обґрунтовано, що одним із доречних у кризових умовах напрямів інвестування є інноваційна діяльність підприємства. Таким чином, в результаті дослідження автором доведено, що антикризове управління інвестиційним потенціалом підприємства з позиції інвестиційної привабливості та інвестиційних можливостей є одним із дієвих та ефективних інструментів протидії кризовому стану.