КЛАСТЕРНИЙ АНАЛІЗ ПРОМИСЛОВОГО КОМПЛЕКСУ СЛОБОЖАНСЬКОГО РЕГІОНУ - Оболенцева, Лариса Володимирівна (Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки, 2018)
<p class="docData;DOCY;v5;5436;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">Анотація. У роботі проведено кластерний аналіз промислового комплексу Слобожанського регіону. Зазначено, що розвиток окремих промислових комплексів України пов’язано із особливостями географічного розташування, наявністю корисних копалин, науково-технічного потенціалу, історично-обумовленими процесами тощо. Проведений кластерний аналіз із застосуванням разних методів дозволяє стверджувати, що їх сукупність дозволяє виділити аргументовані групування, наочно проілюструвати процедуру кластерізації та ранжирувати отримані кластери. Ключові слова: кластерний аналіз, конкурентоспроможність, промисловий комплекс, регіон