МЕТОДОЛОГІЧНІ ПІДХОДИ ДО ОЦІНКИ ЕКОЛОГО-ЕКОНОМІЧНОЇ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ РЕГІОНІВ - Андрусяк, Наталія Олександрівна (Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки, 2018)
<p class="docData;DOCY;v5;3639;BAiAAgAABoQCAAADdAwAAAWCDAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAADsCQAAAEQIAAABMwAAAAEGBgAAAAQFJRUTAAUBAwkGAAAAABoGEgAAAAEBAQgEHAAAABUBARYEHAAAABsGAAAAAAIHCAAABSMAAAABEgAAAAEBAQgEHAAAABUBARYEHAAAAAgHAAAAAAIAAAAjBAUxAAAAARIAAAABAQEIBBwAAAAVAQEWBBwAAAAIFQAAAAAQAAAAIABBBEIEMARCBEIEVgQgAAUnAAAAARIAAAABAQEIBBwAAAAVAQEWBBwAAAAICwAAAAAGAAAAQAQ+BDcEBUEAAAABEgAAAAEBAQgEHAAAABUBARYEHAAAAAglAAAAACAAAAAzBDsETwQ9BEMEQgQ+BCAAPgRBBD0EPgQyBD0EVgQgAAV0AAAAARcAAAABAQEIBBwAAAAJAwAAABUBARYEHAAAAAhTAAAAAE4AAAA8BDUEQgQ+BDQEOAQgAD4ERgRWBD0EOgQ4BCAAOgQ+BD0EOgRDBEAENQQ9BEIEPgRBBD8EQAQ+BDwEPgQ2BD0EPgRBBEIEVgQgAEAENQQFKAAAAAEXAAAAAQEBCAQcAAAACQMAAAAVAQEWBBwAAAAIBwAAAAACAAAAkQQFeAAAAAEXAAAAAQEBCAQcAAAACQMAAAAVAQEWBBwAAAAIVwAAAABSAAAAVgQ+BD0EVgQyBCAAQgQwBCAANwQwBD8EQAQ+BD8EPgQ9BD4EMgQwBD0EPgQgAFcERQQgADoEOwQwBEEEOAREBFYEOgQwBEYEVgROBCAAPQQwBAVrAAAAARIAAAABAQEIBBwAAAAVAQEWBBwAAAAITwAAAABKAAAAIAA+BEEEPQQ+BDIEVgQgAEAEVgQ3BD0EPgQ8BDAEPQRWBEIEPQQ4BEUEIAA+BDcEPQQwBDoEIABCBDAEIAAzBEAEQwQ/BC4AIAAFUQAAAAESAAAAAQEBCAQcAAAAFQEBFgQcAAAACDUAAAAAMAAAAB4EOgRABDUEPARDBCAAQwQyBDAEMwRDBCAANwQyBDUEQAQ9BDUEPQQ+BCAAPQQwBAUxAAAAARIAAAABAQEIBBwAAAAVAQEWBBwAAAAIFQAAAAAQAAAAIAA+BEEEPQQ+BDIEPQRWBAWrAAAAARIAAAABAQEIBBwAAAAVAQEWBBwAAAAIjwAAAACKAAAAIABFBDAEQAQwBDoEQgQ1BEAEOARBBEIEOAQ6BDgEIAA1BDoEPgQ7BD4EMwRWBEcEPQQ+BFcEIAA+BEYEVgQ9BDoEOAQgADoEPgQ9BDoEQwRABDUEPQRCBD0EOARFBCAAPwQ1BEAENQQyBDAEMwQgAEIEMAQgAD8EPgQ3BDgERgRWBDkEIABABDUEBSMAAAABEgAAAAEBAQgEHAAAABUBARYEHAAAAAgHAAAAAAIAAACRBAUtAAAAARIAAAABAQEIBBwAAAAVAQEWBBwAAAAIEQAAAAAMAAAAVgQ+BD0EVgQyBCAABSMAAAABEgAAAAEBAQgEHAAAABUBARYEHAAAAAgHAAAAAAIAAABDBAV/AAAAARIAAAABAQEIBBwAAAAVAQEWBBwAAAAIYwAAAABeAAAAIAA6BD4EPQRCBDUEOgRBBEIEVgQgAD8ENQRABEEEPwQ1BDoEQgQ4BDIEIABXBEUEIAA1BDoEPgQ9BD4EPARWBEcEPQQ+BFcEIABABDUEMAQ7BFYENwQwBEYEVgRXBAU/AAAAARIAAAABAQEIBBwAAAAVAQEWBBwAAAAIIwAAAAAeAAAAOwAgAD4EMQSRBEAEQwQ9BEIEPgQyBDAEPQQ+BCAABb0AAAABEgAAAAEBAQgEHAAAABUBARYEHAAAAAihAAAAAJwAAABEBEMEPQQ0BDAEPAQ1BD0EQgQwBDsETAQ9BFYEIAA+BEEEPQQ+BDIEOAQgADUEOgQ+BDsEPgQzBD4ELQA1BDoEPgQ9BD4EPARWBEcEPQQ+BDMEPgQgADQEPgRBBDsEVgQ0BDYENQQ9BD0ETwQgADoEPgQ9BDoEQwRABDUEPQRCBD4EQQQ/BEAEPgQ8BD4ENgQ9BD4EQQRCBFYEIAAFKwAAAAESAAAAAQEBCAQcAAAAFQEBFgQcAAAACA8AAAAACgAAAEAENQSRBFYEPgQFXwAAAAESAAAAAQEBCAQcAAAAFQEBFgQcAAAACEMAAAAAPgAAAD0EVgQyBC4AIAAoBDsETwRFBD4EPAQgAD8EPgQ1BEIEMAQ/BD0EPgQzBD4EIAAwBD0EMAQ7BFYENwRDBCAABTUAAAABEgAAAAEBAQgEHAAAABUBARYEHAAAAAgZAAAAABQAAAA3BBkgTwRBBD4EMgQwBD0EPgQgAAX/AAAAARIAAAABAQEIBBwAAAAVAQEWBBwAAAAI4wAAAADeAAAAPgRBBD0EPgQyBD0EVgQgADoEPgQ8BD8EPgQ9BDUEPQRCBDgEIABCBDAEIAAyBDcEMARUBDwEPgQ3BDIEGSBPBDcEOgQ4BCAAPARWBDYEIAA9BDgEPAQ4BCAAMgQgADwENQRCBD4ENAQ+BDsEPgQzBFYEVwQgAD4ERgRWBD0EOgQ4BCAANQQ6BD4EOwQ+BDMEPgQtADUEOgQ+BD0EPgQ8BFYERwQ9BD4EVwQgADoEPgQ9BDoEQwRABDUEPQRCBD4EQQQ/BEAEPgQ8BD4ENgQ9BD4EQQRCBFYEIABABDUEBSMAAAABEgAAAAEBAQgEHAAAABUBARYEHAAAAAgHAAAAAAIAAACRBAUtAAAAARIAAAABAQEIBBwAAAAVAQEWBBwAAAAIEQAAAAAMAAAAVgQ+BD0EVgQyBC4ABQoAAAABAAAAAAgAAAAABRwAAAABEgAAAAEBAQgEHAAAABUBARYEHAAAAAgAAAAAAJ4BAAABMwAAAAEGBgAAAAQFJRUTAAUBAwkGAAAAABoGEgAAAAEBAQgEHAAAABUBARYEHAAAABsGAAAAAAJhAQAABUMAAAABGAAAAAABAQEBAQgEHAAAABQBARUBARYEHAAAAAghAAAAABwAAAAaBDsETgRHBD4EMgRWBCAAQQQ7BD4EMgQwBDoABZEAAAABEgAAAAEBAQgEHAAAABUBARYEHAAAAAh1AAAAAHAAAAAgADUEOgQ+BDsEPgQzBFYETwQsACAANQQ6BD4EPQQ+BDwEVgQ6BDAELAAgADoEPgQ9BDoEQwRABDUEPQRCBD4EQQQ/BEAEPgQ8BD4ENgQ9BFYEQQRCBEwELAAgAD4ERgRWBD0EOgQwBCwAIABABDUEBSMAAAABEgAAAAEBAQgEHAAAABUBARYEHAAAAAgHAAAAAAIAAACRBAUpAAAAARIAAAABAQEIBBwAAAAVAQEWBBwAAAAIDQAAAAAIAAAAVgQ+BD0ELgAFCgAAAAEAAAAACAAAAAAFCgAAAAEAAAAACAAAAAAFCgAAAAgFAAAADQAAAAAKAAAAAAAAAAARAAAAALEBAAAA3AAAAAABAAEGEgAAAAIFAAAAAAMFAAAAAAQFAAAAAAUBAQYBAAcBAAgBAAkGGwAAAAoFoIYBAAsBARwBAAwFAAAAAB0BAA0FAAAAAA4GCAAAAAABAQED////GQEBGwZ9AAAAABQAAAAAAwAAAAEFAAAAAAIF5kQAAAMBAAEUAAAAAAMAAAABBQAAAAACBeZEAAADAQACFAAAAAADAAAAAQUAAAAAAgXmRAAAAwEAAxQAAAAAAwAAAAEFAAAAAAIF5kQAAAMBAAsUAAAAAAMAAAABBQAAAAACBeZEAAADAQABxgAAAAABAAEBAAIBAAMBAAQGDgAAAEMAYQBsAGkAYgByAGkABQYOAAAAQwBhAGwAaQBiAHIAaQAHBgoAAABBAHIAaQBhAGwABgYOAAAAQwBhAGwAaQBiAHIAaQAIBBQAAAAKAQAMAQAOBQAAAAAPAQAQAQARAQASBQAAAAAUAQAVAQAWBBYAAAAXAQAYAQAZBgoAAAByAHUALQBSAFUAGgYKAAAAYQByAC0AUwBBABsGCgAAAHIAdQAtAFIAVQAcBgIAAAAAAB4BAAIAAAAA">У статті розглянуто основні методи оцінки конкурентоспроможності реґіонів та запропоновано їх класифікацію на основі різноманітних ознак та груп. Окрему увагу звернено на основні характеристики екологічної оцінки конкурентних переваг та позицій реґіонів у контексті перспектив їх економічної реалізації; обґрунтовано фундаментальні основи еколого-економічного дослідження конкурентоспроможності реґіонів. Шляхом поетапного аналізу з’ясовано основні компоненти та взаємозв’язки між ними в методології оцінки еколого-економічної конкурентоспроможності реґіонів. Ключові слова: екологія, економіка, конкурентоспроможність, оцінка, реґіон.