МЕТОДИКА ВИКЛАДАННЯ УПРАВЛІНСЬКИХ ДИСЦИПЛІН В КОНТЕКСТІ ФОРМУВАННЯ У СТУДЕНТІВ КОМПЕТЕНЦІЙ ХХI СТОЛІТТЯ - Vartanova, Olena (Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки, 2020)
Обґрунтовано необхідність формування у студентів компетенцій ХХІ століття. Визначено перелік та надано характеристику компетенцій ХХІ століття, визначених на Всесвітньому економічному форумі, які відображають зміни в переліку пріоритетних сфер компетентності ХХІ століття, важливих для бізнесу. Акцентовано увагу на необхідності постійної модернізації контенту та інструментів методики викладання управлінських дисциплін у закладах вищої освіти, спрямованої на максимальне урахування змін бізнес-середовища та сучасних трендів розвитку бізнесу. Запропоновано колекцію педагогічних методів і прийомів, спрямованих на формування у студентів компетенцій ХХІ століття, що дають змогу підвищити педагогічні спроможності викладача і зробити педагогічний процес більш яскравим та ефективним. Запропоновано застосування в навчальному процесі методичного інструментарію не лише з арсеналу методики викладання управлінських дисциплін, а ще з психології, коучингу, евристичних методів і теорії вирішення винахідницьких завдань, тренінгових методик.