(untitled) (Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки, 2021)
Розглянуто основні етапи вивчення маркетингового середовища підприємства як сучасної маркетингової методики на промисловому ринку шляхом розкладу його на складові частини. Запропоновано приклад охарактеризованих споживчих переваг, які необхідні для впровадження нового продукту машинобудівної галузі. Визначено структуру внутрішніх та зовнішніх маркетингових показників машинобудівного підприємства, які лежать в основі вивчення маркетингового середовища на конкурентному ринку. Представлена модель оцінки споживчих переваг машинобудівних підприємств.