Нюанси обліку зовнішньоекономічної діяльності з використанням розподільчого рахунку - Шпильовий, Віктор Андрійович (Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки, 2016)
Автором статті досліджено призначення розподільчого рахунку, визначено, які надходження іноземної валюти на адресу клієнта банку йдуть через розподільчий рахунок та як організувати облік коштів на розподільчому рахунку. В статті запропоновано ввести до Плану рахунків підприємства субрахунок 316, налагодити бухгалтерську облікову програму на ведення обліку готівки та руху іноземної валюти на розподільчому рахунку так, як це робиться для інших монетарних статей балансу.