Розвиток природно-заповідного фонду України - Богославська, Аліна Вікторівна (Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки, 2015)
У статті здійснено оцінку сучасного стану природно-заповідного фонду України. Проаналізовано основні показники розвитку національних парків, природних та біосферних заповідників України за роки їх існування. Визначено рівень зосередженості заповідників та природних національних парків по регіонах держави, оцінено рівень навантаження на персонал об’єктів природно-заповідного фонду загальнодержавного значення, проаналізовано їх основні показники. Зроблений висновок про необхідність поліпшення фінансового забезпечення розвитку природно-заповідного фонду України.