Формування ринку біопалива в Україні та перспективи його розвитку - Вахновська, Олена Василівна (Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки, 2015)
В статті досліджується ринок біопалива, як альтернативного виду енергії для забезпечення сільськогосподарського виробництва та розвитку економіки в цілому. Показано світовий досвід розвитку виробництва біопалива, вказані проблеми на шляху до ефективного його виробництва. Надана характеристика виробництва і реалізації біопалива основними світовими учасниками на ринку альтернативних джерел енергії. Вказані перешкоди, на які наштовхується політика стимулювання експорту з України на міжнародному рівні. Висвітлено прогнозні можливості виробництва біопалива на світових ринках, а також ефективного його використання. Розкриті основні проблеми розвитку ринку біопалива в Україні і вказані причини відсталого розвитку його виробництва. Для підвищення продуктивного виробництва і реалізації біопалива наведені шляхи державної підтримки в країнах ЄС.