Управлінський облік на підприємстві у системі ефективного господарювання - Маниліч, Михайло Іванович; Миронюк, Одарка Василівна (Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки, 2015)
У статті досліджено суть та роль управлінського обліку у системі управління підприємством, оскільки цей вид обліку здійснює збір, аналіз та узагальнення інформації, яка необхідна для прийняття ефективних управлінських рішень, з метою планування, контролю та прогнозування діяльності підприємства. Управлінський облік охоплює всі види облікової інформації, а отже, є ефективним інструментом управління, оскільки забезпечує всі рівні управління підприємства необхідними даними для прийняття управлінських рішень щодо планування, контролю та прогнозування майбутнього розвитку підприємства відповідно до обраної стратегії.