Енергоефективність у міжнародних стратегіях економічного зростання - Петкова, Леся Омелянівна (Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки, 2015)
Енергоефективність та енергозбереження є однією з основних проблем національного та глобального економічного розвитку. Дослідження виявило існування взаємозв’язку між енергоефективністю економіки та ключовими показниками економічного розвитку. Взаємозалежність енергоефективності та якості економічного зростання суттєво різниться між країнами залежно від моделі зростання. У статті досліджено питання енергоефективності та економічного зростання країн ОЕСР та БРІКС. Україна характеризується низькою конкурентоспроможністю та енергоефективністю економіки. Пoрівняно з країнами регіону вітчизняна економіка має найвищий рівень енергоємності та імпортує найбільший обсяг енергії. У статті визначено напрями досягнення енергоефективності економіки України з урахуванням складових державної політики.