Регіональний продовольчий ринок у кризовий період: аналіз споживчої поведінки - Буднікевич, Ірина Михайлівна; Черданцева, Ірина Геннадіївна; Клипач, Андрій Ярославович (Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки, 2015)
У статті представлено результати ініційованого та проведеного авторами дослідження в рамках проекту «Продовольчий кошик жителя м. Чернівці». Проведено аналіз споживчої поведінки населення регіону на продовольчому ринку. Презентовано результати додаткового пробного дослідження структури продовольчого кошику домогосподарств м. Чернівці. Визначено та систематизовано чинники, які впливають на поведінку споживачів у контексті соціально-економічної специфіки параметрів розвитку продовольчого ринку регіону. Зроблено висновок щодо основних загроз, зумовлених зміною структури продовольчого кошика та раціону споживання.