Особливості формування людського капіталу в сучасних умовах глобалізації - Пасенко, Владислав Михайлович (Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки, 2015)
У статті розкрито і досліджено сучасні аспекти формування та розвитку людського капіталу в сучасних умовах глобалізації. Визначено особливості ранжування країн світу за показниками індексу розвитку людського потенціалу. Виокремлено основні складові сталого людського розвитку. Досліджено динаміку зміни показників людського розвитку. Проаналізовано економічні, екологічні та соціальні загрози сталому розвитку людського потенціалу.