Характеристика сучасних моделей та систем управління фінансово-економічними результатами діяльності підприємств - Яценко, Володимир Микитович (Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки, 2015)
У статті розглянуто і проаналізовано моделі та системи управління фінансово-економічними результатами діяльності підприємств у сучасних умовах ринкової економіки. Досліджено такі концепції управління результатами, як спіральна модель управління, управління на основі організації центрів відповідальності, система методів управління витратами, вартісно-орієнтоване управління, метод управління, що враховує життєвий цикл організації, тощо.