Рівень розвитку інфраструктури як чинник конкурентоспроможності регіонів України - Захарченко, Сергій (Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки, 2015)
В умовах глобалізації та поглиблення євроінтеграційних процесів важливим напрямом підвищення конкурентоспроможності України та її регіонів є розвиток усіх видів інфраструктури. В цьому контексті у статті наведено оцінки різних видів інфраструктури за методологією міжнародного Інституту розвитку менеджменту, а саме: базової, технологічної, наукової, соціальної (за станом здоров’я і рівнем освіти населення) та екологічної (за станом навколишнього природного середовища). Показано проблеми в розвитку окремих видів інфраструктури та намічено шляхи їх вирішення.