Світовий досвід розвитку кластерів: можливості адаптації в Україні - Якушев, Олександр (Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки, 2016)
У статті викладено теоретичні та практичні положення у галузі створення і функціонування кластерних підходів, зміст поняття «кластер», наведено класичні моделі кластерів, типи та їх основні форми впровадження, проаналізовано передовий світовий досвід та можливості його адаптації в Україні.