Сучасні домінанти розвитку університетської освіти: міжнародний аспект - Присвітла, Оксана (Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки, 2016)
В статті обґрунтовано необхідність внесення змін у систему освітніх послуг в умовах формування глобального ринку високих технологій. Зроблено висновок про характерні зміни в діяльності університетів у контексті розвитку інноваційної парадигми та сучасних викликів міжнародного ринку праці. Виявлено характерні ознаки інноваційних конкурентних переваг країн, які мають успішні форми взаємодії в тріаді «держава – бізнес – освіта».