Роль держави в розвитку соціальної відповідальності корпорацій - Бакум, Ірина (Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки, 2016)
Механізм впровадження соціально відповідального бізнесу значно розширює можливості залучення інвестицій, сприяє зростанню продуктивності й конкурентоспроможності корпорацій. Соціальна відповідальність бізнесу стає складовою стратегії розвитку корпорації. Розуміння змісту і значення соціальної відповідальності корпорації змінюється з часом та залежно від обставин. Гармонізація відносин держави та вітчизняних корпорацій сприятиме більш широкому впровадженню принципів соціальної відповідальності бізнесу українськими корпораціями та може допомогти створити нові ринки, вирішити соціальні та екологічні проблеми і забезпечити сталий розвиток національної економіки.