РЕГУЛЮВАННЯ РИНКУ ЦІННИХ ПАПЕРІВ В РОЗВИНУТИХ КРАЇНАХ СВІТУ: ДОСВІД ДЛЯ УКРАЇНИ - Лизун, Марія; Ліщинський, Ігор (Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки, 2016)
У статті досліджується світовий досвід формування та регулювання ринку цінних паперів в розвинутих країнах світу. Розглянуто світові моделі регулювання ринку цінних паперів, виокремлено їх характерні ознаки. Наведено основні напрями розвитку регулятивних процесів на українському ринку цінних паперів. Ключові слова: ринок цінних паперів, державне регулювання, інфраструктура фондового рин- ку, економічна політика, цінні папери.