ЕКОЛОГО-ЕКОНОМІЧНЕ УПРАВЛІННЯ РЕГІОНОМ З ВИКОРИСТАННЯМ ІНСТРУМЕНТІВ ЕКОЛОГІЧНОГО МАРКЕТИНГУ - Коломицева, Олена (Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки, 2016)
У статті розглянуто результати маркетингового дослідження щодо сегментування спожи- вачів з урахуванням екологічного чинника, визначено зацікавленість споживачів у придбанні продукції з поліпшеними екологічними характеристиками, надано рекомендації щодо використання потенціа- лу інструментів екологічного маркетингу для підвищення рівня екологічної безпеки регіону. Розгля- нуто питання створення та використання підприємством екологічних переваг у ринковій конкурен- тній боротьбі. Показано основні складові маркетингу екологічних підприємств, його роль у гармоні- зації корпоративних, регіональних та суспільних інтересів. Удосконалено маркетинговий механізм управління регіоном на основі впровадження екологічного маркетингу. Обґрунтовано місце, завдання і функції екологічного маркетингу в системі інтегрованого еколого-економічного управління. Ключові слова: екологічна безпека, екологічний маркетинг, інструменти екологічного марке- тингу, екологічні потреби, рециклінг, екологізація.