РАЦІОНАЛЬНЕ ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ЯК ПЕРЕДУМОВА ТРАНСФОРМАЦІЇ ПРОЦЕСІВ СУСПІЛЬНОГО ВІДТВОРЕННЯ - Погріщук, Г. (Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки, 2016)
В роботі розглянуто основоположні складові раціонального природокористування на засадах ноосферної соціально-економічної теорії. Обґрунтовано доцільність переорієнтації суспільства і його економічної системи на шлях продуманого і послідовного використання природних ресурсів. Ви- значено фактори впливу на процеси суспільного відтворення еколого-економічних чинників.