Проблеми дефіциту державного бюджету України та шляхи їх подолання - Сочка, Катерина; Кіндрат, Оксана (Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки, 2016)
У статті досліджено економічну природу дефіциту Державного бюджету, систематизовано наукові підходи щодо визначення категорії бюджетного дефіциту, його наслідків та шляхів подолання. Проведено аналіз динаміки коефіцієнта дефіцитності на основі факторного аналізу. Розраховано абсолютну величину дефіцитності у відсотках до реального ВВП та здійснено обґрунтування отриманих результатів.