Розвиток методичних засад перспективного аналізу фінансової спроможності підприємств - Темнікова, Наталія (Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки, 2016)
Обґрунтовано методичний підхід до перспективного аналізу фінансової спроможності підприємств. Надано характеристику рівнів і складових фінансової спроможності підприємств. Сформовано систему показників оцінювання фінансової спроможності підприємств. Розроблено матричну модель динамічного нормативу фінансової спроможності підприємств. Запропоновано інтегральний показник фінансової спроможності підприємств за нормативно–динамічним критерієм. Наведено методичні рекомендації щодо вибору варіантів покращення стану фінансової спроможності підприємств.