На основі вивченого зарубіжного досвіду запропоновано перспективні напрями співпраці держави і приватного сектора в кредитно–інвестиційній сфері. Уточнено поняття і виділено базові елементи кредитно–інвестиційного механізму державно–приватного партнерства - Волощук, Тетяна (Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки, 2016)
Подано оцінку сучасного стану олійно–жирової галузі. Наведено окремі підходи вчених щодо обґрунтування моделей експортного потенціалу виробничих структур галузі, зіставлено оптимістичний та песимістичний сценарії розвитку галузі. Обґрунтовано модель експортного потенціалу галузі, яка ґрунтується на відповідному алгоритмі.