РОЛЬ СТАТИСТИЧЕСКИХ МЕТОДОВ В ИЗМЕРЕНИИ ВЗАИМОСВЯЗИ МЕЖДУ СОЦИАЛЬНО-ЭКОНОМИЧЕСКИМИ ЯВЛЕНИЯМИ - Горячих, Марія (Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки, 2016)
Позначено проблему комплексного наукового застосування статистичних методів в аналізі соціально-економічних проблем. Вказано на два головні критерії науковості статистичних показни- ків: перший з них належить до теоретичної обґрунтованості показників, другий – до фактичної ба- зи, на якій вони розраховані.