КОНЦЕПЦІЯ EVA ЯК ОСНОВА ОЦІНКИ ТА УПРАВЛІННЯ ВАРТІСТЮ ПІДПРИЄМСТВА - Могилова, Анастасія (Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки, 2016)
Виявлено залежність між вартістю підприємства та його цінністю для інвесторів. Розкрито особливості оцінки вартості бізнесу за бухгалтерською та вартісною моделями. Визначено недоліки показника EVA та переваги його використання серед інших аналітичних показників для оцінки ефек- тивності господарської діяльності підприємства. Спрогнозовано тенденції зміни EVA за різних ти- пів дивідендної політики. Обґрунтовано використання EBITDA при розрахунку EVA.