СУТНІСТЬ КОНКУРЕНЦІЇ ТА КОНКУРЕНТНИХ ВІДНОСИН В РЕГІОНАЛЬНІЙ ЕКОНОМІЦІ - Норченко, А. В. (Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки, 2016)
У статті розглянуто сутність конкуренції, її особливості, конкурентні відносини в регіональній економіці, а також конкурентоспроможність регіонів. Досліджено і узагальнено наукові підходи українських і зарубіжних вчених-економістів стосовно змістової наповненості конкуренції та конку- рентоспроможності, що дало змогу визначити основні аспекти конкурентних відносин на регіональ- ному рівні. Ключові слова: конкуренція, види конкуренції, регіональна конкуренція, конкуренто- спроможність, види конкурентоспроможності, методи конкурентної боротьби