Екзогенно обумовлені види витрат на створення туристичного продукту в умовах економічної інтеграції - Височан, Олег (Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки, 2016)
В статті здійснено структуризацію складових туристичного комплексу, які є джерелами формування витрат для туроператорів щодо створення ними кінцевого продукту. Проведено аналіз впливу постачальницьких, ресурсних та інфраструктурних об’єктів на собівартість туристичного продукту. Виділено та обґрунтовано необхідність дослідження екзогенної складової собівартості туристичного продукту, зважаючи на джерело генерування витрат на його виробництво (створення).