МОДЕЛЮВАННЯ РОЗВИТКУ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ РЕКРЕАЦІЙНИХ СИСТЕМ У КОНТЕКСТІ ГАРАНТУВАННЯ ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ РЕГІОНУ - Голод, А. П. (Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки, 2016)
У статті розглянуто теоретико-методологічні основи дослідження екологічної безпеки територіальних рекреаційних систем. Удосконалено підходи до гарантування екологічної безпеки туризму на регіональному рівні. Проаналізовано особливості взаємодії в системі «туризм-навколишнє природне середовище» з метою вирішення суперечностей, що виникають у процесі її функціонування. Здійснено моделювання розвитку територіальних рекреаційних систем у контексті гарантування екологічної безпеки. Ключові слова: екологічна безпека, туристична діяльність, регіон, екологічні проблеми, моделювання, стадії.