Напрями реформування вітчизняної системи ВНЗ для підвищення ефективності галузі освіти - Авксентьєв, М. (Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки, 2016)
В статті викладено матеріал, який стосується важливості вищої освіти для сталого і ефективного економічного розвитку держави. Наведено факти з матеріалів роботи міжнародних організацій, що доводять необхідність і вигідність інвестування в освіту, а також залучення іноземних студентів до вітчизняних ВНЗ. Сформульовано дієві методи і механізми, реалізація яких допоможе реформувати сучасну систему вищої освіти з метою підвищення її ролі як одного з основних чинників забезпечення соціально-економічної стабільності в Україні.