Методичний підхід до визначення умов розвитку туристичної галузі в Україні - Коржилов, Леонід Ігорович (Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки, 2015)
Стаття висвітлює алгоритм визначення факторів, які чинять вплив на туристичну галузь України та ступень їх значущості. Для виявлення переліку факторів проводиться контент-аналіз монографій вітчизняних вчених, які займаються проблемами розвитку туристичної галузі України. В наукових працях було виявлено фактори, які на думку авторів оказують позитивний чи негативний вплив на туристичну галузь. Спираючись на це, у подальшому розглядається вплив кожного фактора. На основі методики SWOT-аналізу, проводиться експертна оцінка щодо впливу кожного з факторів, визначається необхідна кількість експертів для об’єктивного проведення опиту та розраховується ступень узгодженості думок експертів. По завершенню цього алгоритму автором надаються рекомендації стосовно подальшого розвитку туристичної галузі України.