Проблеми соціальної політики в умовах технологічної сингулярності - Пашкевич, Марина Сергіївна (Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки, 2015)
У статті досліджується питання формування соціальної політики в умовах процесу технологічної сингулярності. Проаналізовано сучасний етап розвитку технологій. Виявлено протиріччя між технологічним розвитком та концепцією соціальної відповідальності бізнесу. Окреслено проблеми формування соціальної політики під впливом технологічного прогресу. Запропоновано перехід від соціальної до еволюційної політики. Запропоновано формування політики адаптації штучного інтелекту у соціальну матрицю, а також політики, спрямованої на «соціальний вік» замість «фізичного віку» людини.