Тенденції сучасного розвитку машинобудування України - Шведа, Н. (Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки, 2016)
Машинобудування є матеріальною основою технічного розвитку всієї економіки країни. Від рівня розвитку машинобудування значною мірою залежать: продуктивність суспільної праці, технічний прогрес, матеріальний добробут народу і обороноздатність країни. Головне завдання машинобудування – забезпечення всіх секторів економіки високоефективними машинами та устаткуванням. У статті проаналізовано сучасний стан машинобудування, оцінено його рівень з точки зору кількості впроваджених інновацій, витрат на них, кількості поданих заявок і патентів на винаходи та корисні моделі, а також досліджено дії уряду для покращення існуючої ситуації в машинобудуванні. На основі цього визначено майбутні тенденції розвитку галузі.