Розвиток методичного забезпечення управління персоналом підприємств харчової промисловості - Бєлік, В. (Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки, 2016)
У процесі дослідження еволюції шкіл управління і моделей організації було встановлено, що на сучасному етапі розвитку менеджменту посилюється роль соціально-психологічних координат існування підприємств харчової промисловості. Цей факт зумовлює необхідність уведення в дію нових джерел активізації та впорядкування поведінки людини в економічному середовищі. Подальший розвиток концепцій менеджменту необхідно орієнтувати на дослідження поведінки персоналу і розробку відповідних теоретико-методичних основ управління. У статті розроблено теоретико-методичні положення з управління поведінкою персоналу підприємств харчової промисловості через активізацію впливу факторів, що її формують.