Теоретичні аспекти інноваційного типу розвитку промислового комплексу регіону - Оболенцева, Л.; Луганська, Є. (Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки, 2016)
У статті визначено необхідність тільки інноваційного шляху розвитку промислових комплексів як на державному, так і на регіональному рівнях. Визначено, що інноваційна інфраструктура являє собою сукупність організацій, фірм, об’єднань, які обслуговують реалізацію інноваційної діяльності по всьому циклу відтворення інновацій (від генерації інноваційних ідей, їх відпрацювання до випуску і реалізації наукомісткої продукції). Доведено, що реалізація запропонованих напрямків активізації інноваційної діяльності на регіональному рівні дасть змогу значно підвищити рівень інноваційної активності промислових підприємств та промислових комплексів, стабілізувати прискорений процес оновлення виробництва, ефективно використовувати внутрішні й залучені зовнішні інвестиції на інноваційну діяльність.