Лібералізація світової торгівлі сільськогосподарською продукцією як фактор забезпечення продовольчої безпеки - Стежко, Н. (Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки, 2016)
У статті досліджено проблеми лібералізації ринку сільськогосподарської продукції як не- від’ємної складової продовольчої безпеки. Встановлено, що сільськогосподарський сектор більшості економічно розвинених країн захищений складною і досить ефективною державною системою захо- дів, що включає такі інструменти, як тарифна система, нетарифні обмеження, кількісні обмежен- ня імпорту, ліцензування, добровільні обмеження експорту.