ГОТЕЛЬНИЙ БІЗНЕС – СКЛАДОВА СУЧАСНОЇ ІНДУСТРІЇ ТУРИЗМУ - Дешевенко, Людмила (Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки, 2015)
Проведено аналіз сучасного стану готельного господарства та наведено основні напрями розвитку готельного бізнесу в Україні. Готельно-ресторанна сфера як одна з високорентабельних галузей світової економіки у ХХІ ст. стає провідним напрямом економічного і соціального розвитку України, адже необхідною передумовою активного та успішного просування цієї галузі на ринок держави є сучасна туристична інфраструктура. Сьогодні туризм формує економіку багатьох держав, регіонів, стає важливим чинником стабільного розвитку світової індустрії гостинності. У готельному бізнесі України нині є чимало проблем: нерозвиненість готельних мереж, нестача готелів середньої цінової категорії, брак кваліфікованих фахівців, недоліки законодавства і т.д. Однак це поступово долається, компанії розвиваються, переймають досвід у західних партнерів, які, в свою чергу, приходять на український ринок, а рівень надання послуг зростає.