ОЦІНКА ЕФЕКТИВНОСТІ РЕФОРМИ ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ: ПРОМІЖНІ РЕЗУЛЬТАТИ - Ткаченко, Юлія Володимирівна; Ковальчук, Яніна Олександрівна (Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки, 2018)
В статті сформовано авторський підхід до оцінювання ефективності реалізації реформи децентралізації в регіональному розрізі. Запропоновано здійснювати оцінювання на основі використання двох груп показників: за рівнем фінансового потенціалу територіальних громад у регіонах та глибиною проникнення реформи. Особливістю пропонованого підходу є акцентування уваги на відносних та порівняльних показниках та використання нормування для формування зіставних даних. За результатами використання авторської методики здійснено групування та сформовано картосхему регіонів за ознакою ефективності реформи децентралізації. Ключові слова: реформа децентралізації; територіальна громада; фінансовий потенціал; регіон.