МЕТОДИЧНІ ПІДХОДИ ДО КОМПЛЕКСНОГО МОДЕЛЮВАННЯ РЕГІОНАЛЬНИХ ІНТЕГРОВАНИХ СТРУКТУР - Таньков, Костянтин Миколайович; Степчук, Ольга Володимирівна; Грон, Андрій Вікторович (Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки, 2018)
На підставі ресурсного підходу у роботі представлено методичний підхід до комплексного моделювання регіональних інтегрованих структур. Висунута робоча гіпотеза про те, що системна інтенсифікація регіональної інтегрованої структури, яка ураховує всю сукупність мережевих ефектів, може розглядатися як методологічна основа формування та розвитку практично будь-яких мережевих структур. Подається розширене трактування мережевого ефекту як взаємодії агентів інтегрованої структури з оптимальним рівнем витрат на використання необхідних для цього ресурсів. Ключові слова: методичний підхід, комплексне моделювання, інтегрована структура, регіон, мережевий ефект, організаційно-економічна надійність.