ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ ІННОВАЦІЙНОГО РОЗВИТКУ ПЛОДОВО-ЯГІДНОГО ПІДКОМПЛЕКСУ - Шуткевич, Світлана Петрівна (Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки, 2018)
Теоретичні питання розвитку світової економіки ставилися вченими-економістами ще на початку ХХ століття, їх поглиблене вивчення відбувалося протягом його першої половини, особливо для галузей промисловості, а активне впровадження теорій, розроблених класиками економічної думки, відбувається останні 60-70 років. Такий же шлях пройшла теорія інноваційного розвитку: від запровадження її М. І. Туган-Барановським (активного розвитку Й. Шумпетером, М. Портером та іншими класиками) до впровадження ідей інноваційного розвитку в сьогоднішній науковій думці та практичного його втілення. У статті автором проведено дослідження становлення, формування та нинішнього стану інноваційного розвитку на прикладі одного з підкомплексів агропромислового комплексу України – плодово-ягідного, який відрізняється специфікою як технологічного циклу, так і економічного розвитку та має в Україні особливо сприятливі природно-кліматичні умови.