ВНУТРІШНІ ФАКТОРИ ЕФЕКТИВНОСТІ СТАРТАП-АКСЕЛЕРАТОРІВ ВЕНЧУРНОГО ПІДПРИЄМНИЦТВА - Пєткова, Леся Омелянівна; Рябоконь, М. В. (Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки, 2018)
Представлене наукове дослідження присвячене виявленню внутрішніх факторів ефективності стартап-акселераторів венчурного підприємництва за рахунок застосування математичних та статистичних методів. На основі розрахунку форм регресійної залежності динаміки капіталізації найбільших бізнес-стартап-акселераторів від аналізованих вільних аргументів функцій виявлено внутрішні фактори підвищення ефективності їх діяльності. Також в рамках авторської статті розроблено регресійні моделі впливу кількості проектів, які пройшли програму акселерації, від загальної кількості зареєстрованих проектів та рівня початкового інвестування аналізованих стартап-акселераторів від їх капіталізації. Це дає змогу cформувати результативні економіко-організаційні моделі позиціювання стартап-акселераторів, де увага акцентується на формуванні, перш за все, медійної, юридичної та менторської підтримки.