СТРУКТУРНІ ТРАНСФОРМАЦІЇ ГЛОБАЛЬНОГО РИНКУ ПРАЦІ - Вартанова, Олена Вікторівна; Коломицева, Олена Віталіївна (Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки, 2018)
<p class="docData;DOCY;v5;6763;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">В статті визначено сутність і структуру глобального ринку праці. Виокремлено специфічний сегмент глобального ринку праці – ринок офшорної робочої сили. Визначено переваги і недоліки офшорингу робочої сили, проаналізовано сучасний стан ринку офшорної робочої сили. Виокремлено структурні трансформації глобального ринку праці в контексті попиту і пропозиції на робочу силу, ціни праці. Синтезовані тенденції, які характеризують майбутнє глобального ринку праці.