ГЛОБАЛЬНА МЕРЕЖЕВІЗАЦІЯ ТА ЛАНЦЮГИ ДОДАНОЇ ВАРТОСТІ В ЕКОНОМІЧНОМУ ЗРОСТАННІ КРАЇН - Iliashenko, Kristina (Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки, 2020)
<p class="docData;DOCY;v5;5506;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">У статті розглянуто змістовні характеристики ланцюгів доданої вартості, виділено основні цілі розвитку глобальних ланцюгів доданої вартості. Порівняно характеристики різних типів національних економік. Наведено переваги мережевого типу економіки, переваги від залучення до глобальних ланцюгів доданої вартості. Показано залучення різних країн у глобальні ланцюги доданої вартості. Охарактеризовано різні галузі та їхні показники у ланцюгах доданої вартості. Розроблено кореляційний аналіз впливу валової доданої вартості на економічні показники (Україна). Визначено, які економічні показники мають позитивний вплив на валову додану вартість. Охарактеризовано участь України у глобальних ланцюгах доданої вартості. Наведено дані доданої вартості за витратами виробництва підприємств за видами економічної діяльності в Україні.