СТРАТЕГІЧНІ НАПРЯМИ РОЗВИТКУ СОЦІАЛЬНО-ОРІЄНТОВАНОГО ЦУКРОБУРЯКОВОГО КОМПЛЕКСУ КРАЇНИ ТА ЇЇ РЕГІОНІВ - Чернюк, Людмила Григорівна; Пепа, Тарас Вадимович (Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки, 2016)
Розглянуто основні проблеми функціонування цукробурякового комплексу України. Виявлено та оцінено сучасний стан розвитку комплексу та його складових, охарактеризовано структурно-динамічні зрушення та тенденції діяльності основних його сфер, причини та наслідки нестабільності та низької ефективності. Обґрунтовані стратегічні напрями перспективного розвитку цукробурякового комплексу, формування та задіяння організаційно-економічного механізму регулювання його діяльності, визначена система заходів підвищення ефективності його функціонування та рівня конкурентоспроможності підприємств цукрової галузі.