Методи та засоби підвищення ефективності викладання дисципліни «галузевий менеджмент» крізь призму актуальних наукових досліджень - Сурай, Анна Станіславівна (Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки, 2016)
Ключовою, базовою детермінантою господарювання в сучасних умовах виступає його ефективність, а це, в свою чергу, вимагає реформування теоретико-методологічних засад щодо трансформації галузей народного господарства. Ефективне вирішення цих нагальних завдань являє собою сутність процесу управління галуззю, яка покладена в основу кола дисциплін з підготовки сучасних менеджерів, у тому числі – «Галузевий менеджмент». Запропоновано підходи до викладання дисципліни «Галузевий менеджмент», які дозволять менеджерам набути компетенцій із забезпечення підприємств галузей конкурентними перевагами, забезпечення засобами комплексної організації та управління виробничими процесами. Тільки за умови отримання сучасної, якісної освіти майбутні управлінці спроможні вивести вітчизняні підприємства ключових галузей економіки на високий рівень ефективності завдячуючи орієнтації на ринкові цінності глобальної економіки.