Рефлексивна модель управління підвищенням ефективності використання трудового потенціалу регіону - Кондратьєва, Вікторія (Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки, 2016)
У статті вперше запропоновано рефлексивне моделювання ефективного використання трудового потенціалу регіону. У ній обґрунтовано необхідність застосування методів економічного моделювання для вирішення питань підвищення ефективності використання трудового потенціалу регіону. Реалізація запропонованого рефлексивного моделювання дозволить підвищити ефективність використання трудового потенціалу регіону вітчизняним підприємствам, підвищити ефективність роботи різних галузей промисловості. У статті визначено рівні рефлексивного моделювання та етапи побудови моделі управління підвищенням ефективності використання трудового потенціалу регіону на основі рефлексивного підходу.