Структурні елементи системи управління собівартістю продукції - Юдіна, Марина (Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки, 2016)
У статті виокремлено основні функціональні складові системи управління витратами виробництва в розрізі структурних підрозділів підприємства. Розглянуто організаційний процес прийняття управлінських рішень відносно витрат виробництва. Проаналізовано особливості функціонування кожного структурного елементу системи управління собівартістю продукції у процесі фінансово-господарської діяльності підприємства. Систематизовано різновиди внутрішнього управлінського контролю щодо витрат виробництв. Визначено функції управління, які вимагають методико-практичного удосконалення та основні підсистеми, що забезпечують безперервний процес контролю на підприємстві. Для оцінювання стану управління подано алгоритм аналізу системи управління оптимізацією витрат виробництва.